Information om viktkontroll och nya vårdmetoder för fetma på sjukskötarens mottagning

Fetma kan behandlas och man skall inte vara ensam om det. Vi har flera olika vårdalternativ för fetma och en bestående viktkontroll.

Genom att boka en mottagningstid till Eira Viktkliniks sjukskötare får du information om olika vårdalternativ och våra erfarna sjukskötare rekommenderar dig den behandling som passar dig bäst. Mera information om de olika vårdalternativen hittar du även längre ner på sidan.

Ett besök på mottagningen förbinder dig inte till vård. Efter besöket kan du i lugn och ro fundera över dina önskemål och återkomma då du vet vilka dina behov är.

Det första 60 min konsultationsbesöket är avgiftsfritt och du behöver ingen remiss.

Boka en tid till avgiftsfria konsultationsbesöket enkelt via vår nätbokning eller ta kontakt via e-post viktklinik@eirasjukhus.com. Meddela vid tidsbeställningen vilket ämne du är intresserad av att diskutera (fetmaoperation, Orbera-bantningsmetod, läkemedelsbehandling, livsstilsförändring).

Aalto_Jenni.jpg Aalto Jenni Sjukskötare, fetmaoperationer, Orbera-bantningsmetod, viktkontroll och livsstilsändringsprogram Boka tid
Häkkinen_Pauliina.jpg Häkkinen Pauliina Sjukskötare, fetmaoperationer och Orbera-bantningsmetod Boka tid
Vepsäläinen_Anne_Mari.jpg Vepsäläinen Anne-Mari Sjukskötare, viktkontroll och livsstilsändringsprogram Boka tid
Boka 60 min avgiftsfri konsultation
ons 17.4
10:30
1 h 0 min
Aalto_Jenni.jpg
Aalto Jenni
Sjukskötare, fetmaoperationer, Orbera-bantningsmetod, viktkontroll och livsstilsändringsprogram
Eira läkarstation
Välkommen och diskutera tillsammans med mig ärenden angående viktkontroll. Vänligen meddela vid tidsbeställningen vilket ämne du vill diskutera (fetmaoperation, Orbera-bantningsmetod, läkemedelsbehandling, livsstilsförändring).
Visa följande lediga tider
Fetmabehandlingar på Eira:
Eira_elintapojenmuutos_nainen_2021-08.jpg

Livsstilsändringsprogram

Livsstilsändringsprogrammen är ett helt nytt sätt att vårda fetma. De är 3–12 månader långa stödprogram, under vilka du har en egen personlig coach, som du träffar regelbundet. Din personliga coach lyssnar, uppmuntrar och hjälper dig att nå dina mål. Du träffar coachen alltid personligen – antingen på plats eller per video. Välkommen på fetmasjukskötarens kostnadsfria konsultation för att höra mera!

Läs mer
Painonhallintaklinikka_laakehoito1_2021-08.jpg

Läkemedelsbehandling av fetma

Vården av fetma med hjälp av läkemedel utvecklas hela tiden och våra erfarna inremedicinare är väl insatta i de nyaste alternativen. Läkemedelsbehandlingen är ingen lätt genväg, även den kräver en bestående livsstilsförändring. Behandlingen sker alltid under övervakning av en läkare.

Läs mer
Eira_lihavuusleikkaus_2018-01.jpg

Fetmaoperation

En fetmaoperation är den effektivaste metoden att behandla svår fetma. Eira sjukhus har flera års erfarenhet av fetmaoperationer. Vi utför både bypass- och förminskningsoperationer, tryggt och sakkunnigt. Läs mera och boka tid till en kostnadsfri konsultation hos fetmasjukskötaren.

Läs mer
Lihavuus_nainen_vaaka_600x450.jpg

Ofta frågade frågor om fetmaoperation

Vilka är mina möjligheter att genomgå en fetmaoperation? Hur mycket kostar operationen? Eira sjukhus sjukskötare Pauliina Häkkinen, specialiserad på fetmaoperationer, svarar på ofta frågade frågor om fetmaoperation.

Läs mer
Painonhallintaklinikka_2023_hoitajat-3.jpg

Orbera-bantningsmetoden

Endast på Eira får du den unika Orbera-bantningsbehandlingen. Behandlingen är en icke-kirurgisk metod som passar för personer under 65 år med medelsvår övervikt (BMI över 27). Behandlingen består av en silikonballong som placeras i magsäcken och ett livsstilsförändringsprogram. Kom på fetmasjukskötarens kostnadsfria konsultationsbesök för mera information!

Läs mer
Orbera_pallo_600x450.jpg

Ofta frågade frågor om Orbera-bantningsmetoden

För vem lämpar sig Orbera-bantningsmetoden? Hur placeras Orbera-ballongen i magen? Varför går man ner i vikt med hjälp av Orbera? Eira Viktkliniks sjukskötare Pauliina Häkkinen svarar på de vanligaste frågorna om Orbera-bantningsmetoden.

Läs mer
Artikkeli_Painonhallintaklinikka_Pia_Penttala_2022-03_600x450.jpg

”Jag gav mig ett år tid att lära mig att äta” – fetmaopererade Pia sköter allt bättre om sig själv

En fetmaoperation tvingar en att på ett bra sätt se över sin livsstil, berättar psykoterapeut, Pia Penttala, även känd som Finlands Supernanny, två år efter sin operation.

Läs mer
Artikkeli_Orbera_Mervi1_III_600x450.jpg

Nu känns kroppen som min egen- Mervi magrade 25 kilo med Orbera-metoden. Del 3.

Tidigare trött och olustig, nu energisk och levande. Mervi Kokkos skepnad och sinne blev lättare, smidigt och tryggt med Orbera-metoden.

Läs mer
Painonhallintaklinikka_jenni2.jpg

Jenni fick kontroll över sin hetsätningsstörning. Del 2.

En hetsätningsstörning är skadlig för hälsan. Jenni Kinnari fick den under kontroll med stöd av Eira Viktkliniks specialister. Viktminskningen var ett plus.

Läs mer
Prislista
Viktklinikens sjukskötare
Pris 
Fetmasjukskötarens första konsultationsbesök 60 min / distansmottagning   0 €
Uppföljningsbesök hos fetmasjukskötaren 60 min  90 €
Specialister  
Aalto Jenni,sjukskötare
Häkkinen Pauliina, sjukskötare
Vepsäläinen Anne-Mari, sjukskötare
 
Till uppföljningsbesöket tilläggs poliklinikavgift 26,30 €. Kanta-avgiften är 2,70 € och debitteras på alla besök som sparas i Mina Kanta-sidor, förutom det första avgiftsfria konsultationsbesöket.  
Fråga mera om Eiras tjänster
Namn
Telefon
E-post
Meddelande