Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Tiia Pihlamaa Eiran sairaalassa, erityisosaaminen  kasvojen, korvien, nenän, rintojen ja vatsanpeitteiden korjausleikkaukset.

Pihlamaa Tiia

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri
Tutkinto:LT
Kielitaito:Suomi, Englanti

Valmistuin lääkäriksi v. 1999 ja plastiikkakirurgiksi Helsingin yliopistosta v. 2010.
Plastiikkakirurgin työssä kiehtovaa on tieteen ja taiteen sekoittuminen, ja mahdollisuus luoda hyvinvointia ja elämänlaatua, samalla kun korjataan monesti vaikeitakin toiminnallisia ongelmia, kuten hengitystä. Ihmisen persoonan ja kasvonpiirteiden tasapaino on tärkeää ja sen löytäminen mahtavan palkitsevaa. Tavoitteena on aina luonnollinen lopputulos.

Erityisosaamisalueeni on kasvojen ja pään alueen esteettinen ja korjaava kirurgia. Tavallisten ylä- ja alaluomileikkausten lisäksi teen rasvansiirtoja, kasvojen eri osien kohotuksia, nenäleikkauksia ja korvalehtien kirurgiaa. Sairaalamaailmassa olen päätyökseni hoitanut synnynnäisiä rakennepoikkeavuuksia, kuten huuli-suulakihalkioita ja niiden aiheuttamia ongelmia, kasvohermohalvauspotilaita, ja erilaisten vammojen jälkitiloja. Olen ainoa mikrotiakirurgiaa eli korvalehden rakentamista tekevä plastiikkakirurgi Suomessa. Tältä pohjalta olen hoitanut eri ikäisiä potilaita vauvasta vaariin.

Olen hoitanut vuosien ajan myös rintojen poikkeavuuksia ja rintasyöpäpotilaita. Minulla on pitkä kokemus ihosyöpien hoidosta erityisesti kasvojen alueella.

Vuonna 2012 minut hyväksyttiin ensimmäisenä suomalaisena DAFPRSin kasvojen plastiikkakirurgian koulutusohjelmaan ja suoritin fellowshipin Lontoossa (The Royal Free Hampstead + useat yksityissairaalat), ja tuo jakso antoi minulle ammatillisesti valtavasti inspiraatiota ja tietotaitoa.

Erikoisalat:Plastiikkakirurgi
Erityisosaaminen:Esteettinen ja korjaava plastiikkakirurgia;
- Kasvojen toimenpiteet (otsan/kasvojen kohotukset, ylä- ja alaluomet, rasvansiirrot jne)
- Synnynnäiset rakennepoikkeavuudet
- Nenäleikkaukset (korjaava ja esteettinen)
- Mikrotian ja muiden korvalehden kehityshäiriöiden hoito
- Rintojen toimenpiteet
- Vatsanpeitteiden korjaukset
Hinnat:
Vastaanotto enint. 20 min erikoislääkärialk. 110,00 €
Vastaanotto enint. 30 min erikoislääkärialk. 130,00 €
Vastaanotto enint. 45 min erikoislääkärialk. 160,00 €
Vastaanotto enint. 60 min erikoislääkärialk. 180,00 €
Vastaanottokäynnin hintaan lisätään poliklinikkamaksu 20,90 €. Etävastaanottoon lisätään käsittelymaksu 8,90 €. Sarjakäynteihin lisätään poliklinikkamaksu 4,90 €/kerta. Kanta-maksu on 2,10 € ja veloitetaan kaikista Omakantaan tallennettavista käynneistä.
Katso ajanvarausehdot.
Julkaisut:Julkaisuja liittyen tutkimuskohteeseeni Meretojan tautiin (periytyvään gelsoliiniamyloidoosiin ja kasvohermohalvaukseen); väitöskirjani aiheesta valmistui 2017.
Viimeksi olin mukana laatimassa European Rare Diseases Network'in diagnostiikka- ja hoitosuositusta kraniofakiaalisesta mikrosomiasta (kasvojen synnynnäinen kehityshäiriö).
Esitelmiä plastiikkakirurgisista aiheista yleisötilaisuuksissa, potilasyhdistyksille, erikoistuville lääkäreille ja plastiikkakirurgien sekä tutkijoiden kansainvälisissä kokouksissa.
Varaa aika asiantuntijalle