tyypillisimmät vaivat joissa fysiatrille hakeudutaan:

  • Selkä ja niska-hartiaseudun vaivat
  • Kyynärpään ja käden vaivat
  • Polvi, nilkka- tai lonkkavaivat

Yllä luetellut vaivat aiheuttavat nopeasti haittaa päivittäisessä elämässä kivun ja liikkumisrajoitteiden vuoksi. Monessa tapauksessa oireet pahenevat niin, että ainoa tehokas hoito on leikkaus. Mutta ennen kuin siihen päädytään, on fysiatrin avulla monesti paljon tehtävissä.

fysiatri on tuki- ja liikuntaelinten erikoislääkäri

Fysiatri on erikoislääkäri, joka on perehtynyt tuki- ja liikuntaelimien toimintaan ja etenkin toimintahäiriöiden tutkimuksiin ja hoitoon. Hän on usein myös erityispätevöitynyt kuntoutukseen ja kivunhoitoon.

Ortopedikirurgi voikin neuvoa asiakasta kääntymään fysiatrin puoleen, kun vaiva ei edellytä leikkausta, mutta vaatii muuten kuntoutusta. Mikäli päädytään leikkaushoitoon, on fysiatri osaava asiantuntija suunniteltaessa ennen leikkausta, miten asiakas leikkaukseen mennessään olisi mahdollisimman hyvässä kunnossa, ja kuinka hän toipuisi toimenpiteen jälkeen mahdollisimman hyvin ja saavuttaisi parhaimman toimintakykynsä.

Asiakkaan oma tukihenkilö

Eirassa asiakas voi itse hakeutua fysiatrin vastaanotolle tuki- ja liikuntaelinvaivoissa - myös ilman lähetettä. Fysiatri tutkii asiakkaan vaivan ja arvioi hoidontarpeen. Hän voi ohjata asiakkaan edelleen ortopedille tai lähettää tämän jatkotutkimuksiin laboratorioon, röntgeniin tai magneettikuvauksiin. Tarvittaessa fysiatri kirjoittaa lähetteen fysioterapiaan. Fysiatrilta saa vinkkejä kivunhoitoon sekä tarvittavan lääkinnällisen avun, ja hän voi myös arvioida pohjallisten, rannetuen ja muiden apuvälineiden tarpeen.

Eiran sairaalan fysiatrit
Fysiatrian ja yleislääketieteen erikoislääkäri Jukka Pekka Kouri Eiran sairaalassa, erityisosaamista kivunhoito, erityisesti hermo- ja selkäkipu, niskavaivat, nivelrikko ja CRPS. Kouri Jukka Pekka Fysiatrian ja yleislääketieteen erikoislääkäri, kipulääketieteen ja kuntoutuksen erityispätevyys (ei vastaanottoa toistaiseksi) Varaa aika
Seuraavat vapaat ajat
Hinnasto
Fysiatria Hinta 
Fysiatrian erikoislääkärin vastaanotto 60 min
alk. 235 € 
Erikoislääkärit
 
Kouri Jukka Pekka, Fysiatrian ja yleislääketieteen erikoislääkäri, kipulääketieteen ja kuntoutuksen erityispätevyys  
Vastaanottokäynnin hintaan lisätään poliklinikkamaksu 26,30 €. Kanta-maksu on 2,70 € ja veloitetaan kaikista Omakantaan tallennettavista käynneistä. Asiantuntijakohtaiset hinnat löydät asiantuntijan omasta profiilista.
Kysy lisää Eiran palveluista
Nimi
Puhelin
Email
Viesti