Bäckström_Chrisse.jpg

Bäckström Chrisse

Sjukskötare YH, inre med., kir., psyk. (Ingen mottagning)
Examen:Sjukskötare YH
Språkkunskaper:Finska, Svenska, Engelska
Jag började med laserbehandling för nästan 20 år sedan och under alla år har mitt intresse för laserbehandling bara ökat. Jag har deltagit i flera laserkongresser och framfört bl.a. min metod för att behandla svårläkta sår med laser. Jag undervisar blivande laserterapeuter bl.a. I Finland, Sverige och Norge samt föreläser inom området medicinsk och kirurgisk laserbehandling. 

Med medicinsk laserbehandling kan man behandla bl.a. smärta, spända muskler, cirkulation, inflammationer och hudproblem. Laser är en ljuskälla som avger ytterst rent, organiserat ljus. Den medicinska laserbehandlingen baserar sig inte på värme i motsats till den kirurgiska laserbehandlingen. Den medicinska laserns effekt tränger djupt in i vävnaden i motsats till den kirurgiska lasern som behandlar endast de yttersta hudskikten. Vid den medicinska laserbehandlingen kan man uppleva en ögonblicklig reaktion, ibland kan problemet behöva flera behandlingar. Om man har ett kroniskt problem krävs ofta ca 3-5 behandlingar. 
Behandlingens längd kan vara från 5-25 min, beroende på problemet. Behandlingsintervallen är normalt ca en gång i veckat.
Laserbehandlingen gör inte ont, tvärtom kan den kännas behaglig och avslappnande. Efter behandling av ett kroniskt problem kan en övergående sk eftersmärta uppstå, pga av att laserljuset satt igång läkningsprocessen. 
Det som sker vid laserbehandlingen är att laserbehandlingen påverkar celler och vävnad, det lokala immunförsvaret, cirkulation i blod- och lymfkärl, ämnesomsättningen i cellerna och utsöndring av olika ämnen t.ex. prostaglandiner och endorfiner som bl.a. påverkar smärttillstånd. Vid sårläkning påskyndar laserstrålningen bildningen av bl.a. epitelvävnad och kollagen, ökar cirkulationen och minskar svullnaden. 
Laserbehandlingen är helt ofarlig och riskfri. Laserljuset kan inte skada foster eller vitala organ i kroppen. Det gör heller inget om man har metall, pacemaker eller konstgjort material inopererat. Medicinering hindrar inte heller laserbehandling. 
Laserljuset kan ibland ge direkt smärtlindring  och det betyder att man skall ge akt på att inte överbelasta problemområdet, eftersom skadan inte ännu är läkt.
Specialiteter:Laserskötare
Priser:
Medicinsk laserbehandlingfrån 73,00 €
Till mottagningspriset tilläggs poliklinikavgift 22,90 €. På seriebesök tilläggs poliklinikavgift 5,90 €/gång. Kanta-avgiften är 2,30 € och debiteras för alla mottagningsbesök som sparas i Mina Kanta-sidor.
Se Bokningsvillkor
Boka tid till specialist